Χρονοδιακόπης προγραμματιζόμενος μέσω WiFi - κινητό τηλέφωνο - υπολογιστή - πλακέτα με ενσωματωμένο ρολόι πραγματικού χρόνου

Εικόνα 1 picture 1

Εικόνα 2 picture 2

P4180039
timer1-setup

Wifi remote control timer with EU socket and real timer

Ο διακόπτης είναι προορισμένος για την χρήση στο σπίτι. Το άναμμα και σβήσιμο των οικιακών συσκευών π.χ. τα φωτιστικά στο σαλόνι , τον ανεμιστήρα κτλ  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χειρίζεται τα φώτα ασφαλείας κατά την απουσία από το σπίτι.
Εχει καλώδιο 150cm περίπου και μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στο φωτιστικό ή τον ανεμιστήρα
Ενσωματώνει ένα πρόγραμμα “στιγμιαίο άναμμα” ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα φώτα συνοδείας
Το ενσωματωμένο Ρολόι πραγματικού χρόνου του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί ανεξάρτητα από την διαθεσιμότητα του internet..

Για τον προγραμματισμό του απαιτεί μόνο τον περιηγητή (browser) του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή Δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν επιπλέον εφαρμογές.
Έχοντας ενσωματωμένες τις ιστοσελίδες χειρισμού του μπορεί να συμπεριφερθεί σαν access point ή να συνδεθεί σαν client στο τοπικό δίκτυο με αποτέλεσμα να μπορείτε να χειριστείτε το να άναμμα – σβήσιμο της συνδεμένης συσκευής από το wifi

Διαθέτει  τρία ημερήσια χρονοπρογράμματα και ένα στιγμιαίο πρόγραμμα

Τα ημερήσια προγράμματα  λειτουργούν όσο είναι ενεργοποιημένα (έχει τσεκαριστεί το κουτί active) στην ιστοσελίδα χειρισμού του χρονοδιακόπτη.

Αν γίνει διακοπή του ρεύματος τότε κατά την επαναφορά της τάσης ο διακόπτης θα παραμείνει ανενεργός και θα περιμένει το επόμενο χρονοπρόγραμμα για να ενεργοποιηθεί.

Το στιγμιαίο πρόγραμμα έχει τη λειτουργία «άναψε για χχ χρόνο μετά σβήσε και μην ενεργοποιηθείς ξανά μέχρι την επόμενη χειροκίνητη ενεργοποίηση από τον χρήστη»

Το στιγμιαίο πρόγραμμα μπορεί με αυτό τον τρόπο να μετατρέψει το φωτιστικό σε φώτα συνοδείας ώστε να υπάρχει αρκετός φωτισμός στο χώρο κατά την αποχώρηση.

Ενσωματώνει διακόπτη για το χειροκίνητο άναμα του διακόπτη.
Ενσωματώνει διακόπτη για την ενεργοποίηση του στιγμιαίου προγράμματος.

Πρίζα ευρωπαικού τύπου με κάλυμα σκόνης

arduino-logoγια να κατεβάσετε τον κώδικα σε arduino κάντε κλικ εδω
download the code in arduino IDE , click here

This smart timer is intended to be used to turn and turn off the luminaries of the sitting hall and other similar devices, e.g. Fans. It is intended for turning and switching off the safety lighting in the absence from the home or office. Having a power cord of 150cm can easily place near the lamp or the fan.
 

Including an instant timer can turn the office lamp in escort light.
The only requirement for programming is the browser of your mobile or tablet

Remote Control: User can use a smartphone to program the device, to remotely control turn on/off home electronics at any time as long as the phone logged in the local WIFI network.

Having a Real-time clock, the settings can keep working even if the network is shutting down or  power is down

It needs only the web browser to work and program the timers

Includes 3 daily timers

one instant timer

manual switch for on/off 

manual switch for the instant timer

Keep working even if the network is shutting down

Can be logged in the local network or stay in access point mode.

EU socket with dust cap

Power cord (about 150cm ) with 2 pole plug and switch

E.schematic1

για να κατεβάσετε τα σχεδια και την πλακέτα σε Cadsoft eagle κάντε κλικ εδώ
Download schematic and pcb in Cadsoft eagle click here

Οδηγίες προγραμματισμού και χειρισμού του χρονοδιακότη

Η παρούσα συσκευή αποτελεί χρονοδιακόπτη που ο χειρισμός του δηλ η ρυθμίσεις του για την έναρξη και παύση των χρονοπρογραμμάτων γίνεται μέσω των  wifi συσκευών π.χ κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικός υπολογιστής και του προγράμματος περιήγησης (internet browser) που διαθέτουν αυτές οι συσκευές.

Αρχική ρύθμιση του χρονοδιακόπτη (επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις)

  • πατήστε τον διακόπτη setup switch στην αριστερή πλευρά της συσκευής
  • σβηστέ τον χρονοδιακόπτη
  • ανάψτε τον χρονοδιακόπτη.
  • Με την παραπάνω διαδικασία ο χρονοδιακόπτης έχει επανέλθει στις αρχικές ρυθμίσεις και έχει μπει σε κατάσταση access point To όνομα του access point είναι : Phone-switch και το wep password : aabbccddee.
  • Συνδέστε το κινητό τηλέφωνο σας ή τον υπολογιστή σας στο access point Phone-switch. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης για το Internet (internet browser: Firefox,Chrome κτλ) προκειμένου να έχετε πρόσβαση στο URL – διεύθυνση http://192.168.4.1
  • Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί ενσωματωμένη ιστοσελίδα για τις αρχικές ρυθμίσεις του χρονοδιακόπτη εικόνα 1.
  • Ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί στις παρακάτω καταστάσεις

Α) να αποτελεί μέρος του τοπικού δικτύου (client) και να είναι συνδεμένος στο access point του χώρου που βρίσκεται.  Για να γίνει αυτό επιλέξτε από την λίστα των διαθέσιμων δικτύων το δίκτυο που θέλετε να συνδεθεί ο διακόπτης. Στο κουτί client password γράψτε το password  του δικτύου που θα συνδεθείτε.

Εαν δεν γνωρίζεται τα αναλυτικά στοιχεία του δικτύου που θα συνδεθεί ο χρονοδιακόπτης δηλ τo εύρος των ip, gateway κτλ επιλέξτε το DHCP (μπορείτε να ρωτήσετε τον υπεύθυνο του τοπικού δικτύου προκειμένου να σας δώσει τα στοιχεία αυτά).Το δίκτυο στο οποίο θα συνδεθεί ο χρονοδιακόπτης θα του δώσει αυτόματα τα  στοιχεία που χρειάζεται ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν. Εάν γνωρίζεται τα στοιχεία του τοπικού δικτύου που θα συνδεθείτε επιλέξτε το STATIC IP. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες και τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο τοπικό δίκτυο ζητήστε τη βοήθεια του εξειδικευμένου τεχνικού δικτύων ή προτιμήστε τη ρύθμιση DHCP. Στο κουτί Logic name δώστε το όνομα με το οποίο θέλετε να αναγνωρίζεται και να αναζητάτε το χρονοδιακόπτης στο τοπικό δίκτυο (στο τοπικό δίκτυο πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το service Bonjour). Κάντε κλικ στο κουμπί “be a client’ ώστε οι ρυθμίσεις να αποθηκευτούν στον χρονοδιακόπτη. Σβήστε και ανάψετε το χρονοδιακόπτη ώστε η συσκευή να ξεκινήσει βάση των ρυθμίσεων που κάνατε. Αν έχετε επιλέξει την ρύθμιση DHCP συνδεθείτε ξανά στο access point Phone-switch Με τον περιηγητή του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας περιηγηθείτε στην διεύθυνση http://192.168.4.1  Θα  εμφανιστεί η ιστοσελίδα λειτουργίας του χρονοδιακόπτη.
Στη γραμμή Ip βλέπετε την διεύθυνση που έχει δώσει το access point του δικτύου που συνδέθηκε ο χρονοδιακόπτης. Στη γραμμή διεύθυνσης του περιηγητής σας δώστε την ip δηλ αν το access point σας έχει δώσει την ip 192.168.1.160  τότε στη γραμμή διεύθυνσης του περιηγητή γράφουμε
http://192.168.1.160  και θα εμφανιστεί η ιστοσελίδα λειτουργίας του χρονοδιακόπτη.
 

Β) λειτουργία σας αυτόνομο access point. Τη λειτουργία αυτή τη χρησιμοποιούμε κυρίως, όταν θέλουμε να ρυθμίσουμε τα χρονοπρογράμματα του διακόπτη και μετά να αφεθεί να λειτουργεί αυτόματα. Για να ρυθμίσουμε τη συσκευή  σαν αυτόνομο access point γράψτε στο κουτί «Switch name as Access point”   της ιστοσελίδας των ρυθμίσεων το όνομα που επιθυμητέ να έχει. Αν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε περισσότερους wifi χρονοδιακόπτες στον ίδιο χώρο π.χ. για το φωτιστικό, για τον ανεμιστήρα κτλ δώστε του ένα χαρακτηριστικό όνομα π.χ. fotistiko-grafio στον πρώτο fotistiko-dapedoy στον δεύτερο κ.ο.κ Στο κουτί «New password for Access Point” γράψτε το password που επιθυμητέ. Κάντε κλικ στο κουμπί «Access point only” για να αποθηκεύσετε τις νέες ρυθμίσεις. Κλείστε και ανοίξτε το χρονοδιακόπτη για να ενεργοποιηθούν οι νέες ρυθμίσεις. Συνδεθείτε στο νέο δίκτυο που μόλις δημιουργήσατε και πλοηγηθείτε στην διεύθυνση http://192.168.4.1 που είναι η ιστοσελίδα λειτουργίας του χρονοδιακόπτη.Ιστοσελίδα λειτουργίας του χρονοδιακόπτη. Εικόνα 2

Στην ιστοσελίδα λειτουργίας του χρονοδιακόπτη στο πάνω μέρος και με μαύρα γράμματα φαίνεται η διεύθυνση Ip που έχει ο χρονοδιακόπτης,  το λογικό του όνομα π.χ. xromio.local ενώ στην επόμενη γραμμή η κατάσταση που βρίσκεται ο διακόπτης. Στην εικόνα 2 είναι OFF δηλ σβηστός.

Στην επόμενη γραμμή φαίνεται η τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Ο χρονοδιακόπτης περιέχει ρολόι πραγματικού χρόνου ώστε να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα χωρίς την υποχρεωτική πρόσβαση στο internet.

To ρολόι μπορείτε να το ρυθμίσετε από τα κουμπί “clock setup” που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας. Το ρολόι δεν τηρεί την θερινή – χειμερινή ώρα. Τα Τ1,Τ2,Τ3 είναι  τρία χρονοπρογράμματα. Είναι ημερήσια δηλ όταν είναι  ενεργοποιημένα θα εκτελούνται κάθε μέρα μέχρι να τα απενεργοποιήσετε. Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος τα χρονοπρογράμματα θα επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν την διακοπή αλλά ο διακόπτης θα παραμείνει σβηστός μέχρι να τον  «ανάψει» το επόμενο πρόγραμμα.

Για να τα ρυθμίσετε κάντε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί. Στην εικόνα  2 φαίνεται ότι το χρονοπρόγραμμα 1 είναι ενεργό και θα ανάψει το διακόπτη στις 10:10 και θα τον σβήσει στις 12:30 Τα χρονοπρογράμματα Τ2 και Τ3 είναι ανενεργά.

Το χρονοπρόγραμμα instant – στιγμιαίο θα ανάψει τον διακόπτη για όση ώρα το έχετε ρύθμιση π.χ.10 λεπτά και μετά θα σβήσει  δεν θα επαναληφθεί αν δεν το ενεργοποιήσετε ξανά π.χ. φωτισμός συνοδείας που φωτίζει το χώρο για π.χ. 15 λεπτά μέχρι να φύγουμε και μετά σβήνει αυτόματα. Αν ο διακόπτης σας διαθέτει στην όψη του κουπί instant  τότε μπορείτε να ενεργοποιείτε το χρονοπρόγραμμα instant πατώντας το κουπί αυτό και ο χρόνος λειτουργίας είναι αυτός που έχετε ρυθμίσει στην ιστοσελίδα.